Feeniks - KaDy II (3 - 4)

Aika: 20.11.2011 18.15
Sarja: Futsal-Kakkonen

Monnarin sunnuntai-illassa oli tarjolla melkoinen show, kun kotijoukkue Feeniks pisti parastaan ohjelmapuolella. Tarjolla oli Kakkosen ottelussa harvinaista musiikkia, pelaajaesittelyt ja pelikieltosyntejään mikrofoni suupielessä sovittanut feeniks Tuomas Kukko

syrjis.jpgPeräti yhdeksän kautta Futsal-Kakkosta tahkonnut KaDy:n Antti Syrjälä (kuvassa) herkistyi vastustajan vaivannäöstä kovin.
- En ole nähnyt tällä tasolla mitään vastaavaa. Feeniks oli muutenkin panostanut otteluun, sillä heidän ennakkonsa julkaistiin peräti kaksi päivää ennen peliä, täydestä rosterista päätellen pelaajat olivat merkanneet ottelun kalenteriin hyvissä ajoin, he olivat paikalla ennen meitä ja Tommi "Manageri" Kangastiellä oli fläppitaulu, tänään vahvasti bodaritargetin roolissa vääntänyt "Syrjis" ihasteli.

Liekö syynä suureelliset puitteet, mutta itse ottelu alkoi KaDy II:n osalta heikosti, sillä suoraviivaisesti pelannut Feeniks kävi tuikkaamassa kaksi maalia yhdeksässä minuutissa. Ottelutapahtumia kontrolloineen pikku-KaDy:n vedot viuhuivat ohi ja yli, eikä tiiviisti puolustaneen Feeniksin muuria onnistuttu murtamaan. Näin tauolle siirryttiin surrealistissa kahden maalin tappiolukemissa.

Toisella jaksolla Dynamo lisäsi löylyä entisestään. Kapteenina kymmenen vuoden tauon jälkeen pelannut Juho Mäkiniemi avasi maalitilin todellisella tahtomaalilla, mutta keskittymisen herpaannuttua Feeniks oli pian taas kahden maalin karkumatkalla.

salko.jpgPaine Feeniksin maalilla kasvoi eksponentiaalisesti, mutta maalivahti Risto Heikkinen piti kotijoukkuetta pystyssä oikea-aikaisilla vastaantuloilla ja hyvillä peitoilla. KaDy alkoi nostaa maalivahti Matti Salkojärveä hyökkäystensä taustatueksi, mikä tuotti tulosta, kun kovapotkuinen "Salko" heitti pommin yläpesään.

(Kuva: Matti Salkojärvi johtaa maalivahtien maalipörssissä Nippe Laitista 1-0)

Boheemi futsaltaiteilija Jussi Haapamäki soitti alkutahdit jännittävälle loppuhuipennukselle tuomalla KaDy:n tasoihin reilut kolme minuuttia ennen summeria. Syötön maaliin tarjoili tänään offensiivisesti vahvasti esiintynyt Salkojärvi.

Selvää oli, että tällaisen nousun jälkeen KaDy-Hirviö ei tyytyisi tasapeliin. Kun jäljellä oli enää puoli minuuttia, Syrjälä karvasi pallon feeniksiltä ja ajattoman kiikkerä Heikki "Xeccy"Seppälä päätti kaksykkösen varmaan viimeistelyyn ajassa 39:34. Näin homma toimii, kun sen osaa!

xeccyilmassa.jpgOttelu oli pari viime kautta KaDy:n ystävän statuksella keikka-apuna toimineelle "Xeccylle" uran viimeinen KaDy-ottelu, minkä asiantunteva yleisö palkitsikin lopussa aplodeilla. Suuren pelaajan ja hienon miehen kunnianarvoisa KaDy-ura sai näin arvoisensa päätöksen voittomaalin muodossa. Saldoksi jäi ääretön määrä maaleja ja maalisyöttöjä, ja kuten "Xeccy" itse parhaiten tietää, ääretön + ääretön = ääretön.

(Kuva: Kauan eläköön Heikki Seppälä, äärettömän hieno mies! Kuva symboloi Xeccyn poistumista KaDy:n hätäapulistalta)

Revanssi maistuu makoisalta - ja ennen kaikkea tapa, jolla se tuli! KaDy:n esitys ei ollut tänään kummoinen, mutta nousu tappioasemasta viime hetkillä hivelee aina egoa. Feeniks oli pelillisesti altavastaajan roolissa, mutta toisaalta sen harvemmat maalipaikat olivat jopa vaarallisempia kuin KaDy:n. KaDy:n kenties suurin synti oli tuhlailu; jos kymmeniä kertoja pääsee laukomaan, pitäisi vastustajan maalivahtia työllistää nyt nähtyä enemmän.

Seuraavaksi KaDy-Hirviön kynsiin joutuu LPK la 26.11. klo 16:45.

KaDy:n tehomiehet: