Ilves FS - KaDy (3 - 2)

Aika: 23.9.2011
Paikka:
Sarja: Supercup


Ilves vei ensimmäisen pokaalin

Viime kauden kakkonen KaDy ja hallitseva Suomen mestari Ilves korkkasivat futsalkauden perinteisellä supercupin finaalilla. Kotiareenallaan Spiral-hallissa Ilves oli tälläkin kertaa voittamaton, ja ensimmäinen pytty jäi näin Tamsesteriin lukemin 3-2 (3-0).

Ensimmäinen jakso oli Ilveksen painostusta. Vaikka sen prässi ei purrutkaan aivan yhtä hyvin kuin viime kauden finaalisarjassa, oli KaDy:lla riittävästi puuhaa saada syöttöpeliään rullaamaan.

Maalitilanteita nähtiin kourallinen molemmissa päissä, mutta kotijoukkue oli jälleen hyvällä viimeistelyprosentilla liikkeellä. Ensimmäisen maalin ohjasi taidokkaasti Timur Inapshba vapaapotkukuviosta yhdeksän minuutin kohdalla. Toisen muilutti Antti Teittinen viitisen minuuttia myöhemmin KaDy:n merkkausvirheen seurauksena.

Sinettinä ensimmäiselle jaksolle Mikko Kytölä harhasyötti vastustajan läpiajoon, josta A-P Mäkinen ei erehtynyt: 3-0 tauluun.

- Ensimmäinen jakso oli aika pitkälti Ilveksen heiniä. Targettimme ei ollut riittävän hyvin pelattavissa, ja huolellisuutta olisi saanut olla enemmän, KaDy-valmentaja Tero Kelhälä ruoti.


Takaa-ajolla lähes tasoihin

Toisella jaksolla Dynamo sai enemmän pelin juonesta kiinni, ja Ilveksen jatkuva prässi alkoi rakoilla. Nuoren Sadeg Akhawanin (19) ennakkoluuloton sisääntulo sai konkaritkin syöttelemään vapautuneemmin. Maaleja ei kuitenkaan nähty ennen kuin Dynamo otti lentävän maalivahdin kehiin kymmenisen minuuttia ennen loppua.

- Jos jotain positiivista tästä tappiosta hakee, niin yv-pelimme pyöri ennennäkemättömän hyvin. Ilves ei juurikaan päässyt yrittämään tyhjiin, kun taas itse loimme paikkoja sovituilla kuvioilla, Kelhälä kommentoi.

Ensimmäinen kavennus näki päivänvalon reilu kuusi minuuttia ennen loppua, kun epäonnekas Joni Pakola ohjasi Tomi Lahtisen pommin omaan maaliin. Maalin päähän KaDy ylsi pari minuuttia tästä, kun M.Kytölän poikittaissyöttö tavoitti takatolpalle hiipineen Matias Juvosen, joka ohjasi pelivälineen maalintekijän varmuudella maalin kattoon.

KaDy:n takaa-ajo oli tuottaa vielä tasoituksenkin loppusekunneilla, mutta Lahtisen tolppalaukausta lähemmäksi ei Ilves vierastaan päästänyt. Supercupin pokaali jäi näin Tampereelle yhden maalin marginaalilla.

Liigakausi starttaa ensi viikon lauantaina 1.10. KaDy kohtaa tuolloin PoPa:n vieraissa. Sitä ennen KaDy pelaa vielä kaksi harjoituspeliä huomenna sunnuntaina (25.9.), jolloin vastassa ovat Huhtaharjulla pelattavassa turnauksessa juurikin avausvastus PoPa ja Ykkösen Zenith.

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 009:02Inapshba TimurPakola Joni
2 - 014:20Teittinen AnttiInapshba Timur
3 - 019:05Mäkinen A-PEi syöttäjää
3 - 133:49oma maaliEi syöttäjää
3 - 235:30Juvonen MatiasKytölä Mikko
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Lahtinen TomiKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
4Kinnunen Jaakko
Kenttäpelaaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
8Lahtinen Tomi
Kenttäpelaaja
9Juvonen Matias
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
13Takala Mikko
Kenttäpelaajat
18Akhawan Sadeg
Kenttäpelaaja