Aika: 4.2.2012 15.30
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga

Dynamon loppukiri puri futsalthrillerissä

loiske-pelaajakortti.jpgTervarit Oulusta tarjosi kinkkisen vastuksen tällä kaudella kotonaan toistaiseksi voittamattomalle KaDy:lle. Kotijoukkueen maalin tappioasemasta lähtenyt huima kiri reikäpaidalla oli kuitenkin liikaa hienosti taistelleille oululaisille. Viisi sekuntia ennen loppua Matias Juvonen ohjasi Tomi Lahtisen (kuvassa paita kiristettynä) pommin verkon perukoille, ja sydämellä mukana elänyt kotiyleisö sai haluamansa - voittomaalin! Loppulukemat 3-2 (1-0) ja Dynamo pysyy voittamattomana kotiluolassaan.

Niin ja se nollaputki, se katkesi. Mutta ennätys rikottiin kirkkaasti: uusi KaDy:n tekemä ennätys on 157 minuuttia ja 53 sekuntia maali koskemattomana! Toisin sanoen noin kauan Dynamo onnistui pitämään maalinsa puhtaana, ja se on Futsal-Liigan historian uusi ennätys! Uskomattoman, reilusti yli kolmen ottelun mittaisen putken katkaisi Tervareiden Heikki Halmet, jolle kai pitää - rehdin pelin hengessä - nostaa hattua harvinaislaatuisesta suoritteesta, eli maalin tekemisestä Niila-Ville Laitisen selän taakse.

KaDy:n hallinta ei poikinut maaleja

Dynamo hallitsi ottelua melkeinpä yhtä vankasti kuin muitakin tammikuun vastustajia vastaan, vaikka Tervarit olikin ennakkoon astetta kovempi ryhmä kuin edelliset vieraat Monnarilla. Maalipaikkoja ei Tervareille siunaantunut likimain lainkaan ensimmäisen jakson aikana.

KaDy:nkin pallonhallinta oli ehkä aavistuksen tehottomampaa ja "virkamiesmäisempää" kuin normaalisti, mutta maalipaikkoja sillä oli riittävästi selkeäänkin irtiottoon. Ensimmäinen maali nähtiin kuitenkin vasta ensimmäisen erän lopulla, kun KaDy-kapteeni Mikko Kytölä iski lukuisten valelaukausten jälkeen pelivälineen ohi mainiosti pelanneen Tervari-vahti Juho Keskisen. M.Kytölä on nyt aloittanut maalinteon kolmessa edellisessä KaDy:n kotipelissä - eräänlainen putki sekin!

Toisella jaksolla Dynano jatkoi hallintaansa, mutta Keskisen ohi pallo ei tuntunut menevän millään ilveellä. Kun Tervareiden Hamlet ja Ari Makowski juonivat maalin mieheen, alkoi Monnarilla haista pahasti työtapaturmalta.

Kolmisen minuuttia ennen loppua Dynamo otti kehiin reikäpaidan, eikä aikaakaan kun tulosta syntyi. Näpsäkän pyörityksen päätteeksi huimassa vireessä oleva Arash Muridiyazd pamautti "noppavitosen" keskeltä pallon taidolla yläkulmaan - tasoitus oli valmis!

(Kuva: Rohkeaa pelisilmää herra päävalmentajalta! Upseerin murheista ei ollut tietoakaan, kun KaDy:n kaksi viimeistä maalia syntyivät reikäpaidalla.)

kelhala_tero_img_4970.jpgKaDy-luotsi Tero Kelhälä (kuvassa) ei nähnyt peruuttelua vaihtoehdoksi edes tasatilanteessa, vaan Dynano jatkoi pyöritystään ylivoimalla, oma maali tyhjänä. Rohkeus palkittiin, sillä nerokkaat kadylaiset juonivat homman niin, että maali tehdään aivan viime sekunneilla, ettei Tervareille jää enää aikaa tulla tasoihin. Maalintekijänä jo mainittu Juvonen Lahtisen ja Jukka Kytölän esityöstä. Mikä eeppinen lopetus hienolle takaa-ajolle!

Sarjakakkosena edelleen jatkava KaDy kohtaa ensi lauantaina TP-Kaarlen vieraissa. Kahden viikon päästä Monnarilla nähdään ehkä vielä Tervareitakin kovempi vastus, kun viime kauden pronssimitalisti ja kestomenestyjä GFT saapuu Espoosta koettelemaan Dynamon kotitaikaa. Sitä ei kannata missata!