ACE - KaDy (0 - 2)

Aika: 29.1.2012 13.00
Paikka:

KaDy:lle rutiinivoitto ja nollapeli

Suuria tunteita saati yllätyksiä ei opiskelijaderbyssä tällä kertaa nähty, vaan KaDy nappasi odotetun voiton sarjajumboksi jumiutuneesta ACE:sta. Loppulukemiksi jäi 0-2 (0-1).

Tampereen Spiral-hallissa pelatun ottelun ehkä merkittävin seikka on se, että KaDy-vahti Niila-Ville Laitinen piti jo kolmannen peräkkäisen nollapelinsä. ”Nolla-Nipsun” taakse on viimeksi tehty maali n. 131 minuuttia sitten; kyseessä on KaDy:n liigahistorian ennätys ja erittäin harvinaislaatuinen sarja futsalissa.

Ottamatta mitään Laitisen – tai oikeastaan koko joukkueen – hienosta saavutuksesta pois on kuitenkin mainittava, ettei ACE juuri maalipaikoilla mässäillyt. Dynamollakin niitä oli tänään vähemmän kuin eilisissä SoFo-karkeloissa, sillä ACE tilkitsi maalinedustansa kiitettävästi verrattuna muihin liigan häntäpään joukkueisiin. Opiskelijaderbyn perusteella voidaankin olettaa, että mikäli ACE onnistuu tekemään hyökkäyspelistään tämänhetkistä hieman kekseliäämpää ja rohkeampaa, se noussee sarjajumbon paikalta kuiville tasaisessa sarjassa.

KaDy jauhoi, ACE kyttäsi

Ottelun juoni oli odotettu: kotijoukkue luotti vankkaan puolustusosaamiseensa ja odotteli vastahyökkäyksiä, kun taas KaDy pyöritti karuselliaan käytännöllisesti katsoen 80 prosenttia peliajasta. Nihkeä Spiral-hallin alusta teki pallon liikuttamisesta hieman hitaampaa kuin mitä se Monnarilla on, mutta siitä huolimatta maalipaikkoja kehkeytyi riittävästi. Pientä maalintekotuskaakin leijui väsyneessä sunnuntai-ilmassa; jos ei ACE-vahti Antti Härkönen ollut kehoineen välissä, niin sitten kadylaisten viimeistely tökkäsi nihkeän alustan kiroihin.

georg2.jpgKadylaisten onneksi kuparisen pisti rikki Kerkko Huhtanen (kuvassa) jo ensimmäisellä jaksolla. Tomi Lahtisen kanssa pelatun seinäpelin päätteeksi Huhtanen survoi pallon tahdonvoimalla verkon perille.

Dynamo iski ratkaisulta maiskahtavan toisen maalin heti 2. jakson alkuun. Jussi Kaihlajärvi vapautti Miika Hosion vasemman laidan väännössä, ja jänkhän mies lasetti hyvästä vetosektorista pallon varmasti takakulmaan.

Jakson lopulla ACE toi mukaan lentävän maalivahdin, muttei saanut yhtä orastavaa maalinedusmyllyä lukuunottamatta suurempia aikaan. KaDy piti melko kypsästi prässin ylhäällä vaikeuttaen näin vastustajan reikäpaitapelin alulle panemista, ja saatuaan pallon Dynamo kulutti sekunteja kellosta pois pitämällä pelivälinettä hallussaan. Näin Dynamolle viikonlopun toinen voitto ja nollapeli.

KaDy majailee tällä hetkellä toisena sarjataulukossa, samoissa pisteissä GFT:n kanssa. Vain Ilveksen huima nykykunto vetää vertoja KaDy:n vastaavalle. Tosin on huomattava, ettei Dynamo ole viime aikoina ns. kovia joukkueita kohdannutkaan. Sellainen on kuitenkin vastassa ensi lauantaina Monnarilla, kun Jyväskylään saapuu GFT:n eilen kukistanut Tervarit Oulusta.