KaDy - Loiske (5 - 5)

Aika: 6.12.2011 15.00

KaDy menetti neljän maalin johdon

Loiske haki miehekkään esityksen jälkeen yhden pisteen KaDy-Hirviön kotiluolasta. Dynamon tyylillä saavutettu 4-0 -johto kuivui kasaan synkän kaksiminuuttisen aikana ensimmäisen jakson lopulla. Loppunumerot kirjattiin luvuin 5-5.

KaDy aloitti ottelun erittäin vahvasti pakottaen Loiskeen täysin puolustuskannalle. Vieraiden hyökkäyksien käynnistäminen oli yhtä tervanjuontia, kun taas Dynamon ketjupeli toimi kuin rasvattu. Etenkin aloitusnelikko Huhtanen-Lahtinen-Juvonen-J.Kytölä piti alussa huolen siitä, että Loiske-vahti Esa Saarisella riitti töitä.

KaDy:n alkurynnistys poiki kolme kaunista osumaa, joista kahdesta vastasi Kerkko Huhtanen ja yhdestä Jukka Kytölä. Jakson viimeisellä neljänneksellä Loiske keräsi pariin minuuttiin kuusi rikettä. Kymppimetrinen ei osunut tällä kertaa vaan Tomi Lahtisen vasuri kilpistyi Loiske-vahtiin. Lahtinen kuitenkin kuittasi hetkeä myöhemmin päästyään läpiajoon – tilanne jo 4-0.

Ensimmäisen jakson kaksi viimeistä minuuttia olivat siihen asti pirteästi pelanneelle Dynamolle synkät. Ratkaisevan iskun sijaan kotijoukkue antoikin isoa siimaa kuilun partaalla rimpuilevalle vastustajalle. Ensin Loiskeen tutkapari Tommi Ahola-Marko Hakala juoni vastahyökkäyksistä kaksi nopeaa osumaa, ja jakson loppuhetkillä kapteeni Toni Järvinen toi vieraat jo maalin päähän. Vieraiden ryhtiliikettä voi pitää pienenä ”talvisodan ihmeenä”, sillä niin vahvasti KaDy oli ensimmäistä jaksoa dominoinut.

Loiske jatkoi toisella jaksolla siitä, mihin se jäi. Mikko Järvinen viimeisteli vieraiden tasoituksen heti jakson alkusekunneilla. Pallonhallinta pysyi edelleen Dynamolla, mutta Loiske sai toisella jaksolla enemmän laukaisupaikkoja kuin ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen aikana. Osa vieraiden paikoista tuli vastahyökkäyksistä, osa niin, että tilanneprässi kotijoukkueen puolustuskolmanneksella pakotti kadylaiset harhasyöttöihin. Katsomoon välittyi vahvasti vaikutelma, että KaDy:n rentous oli haihtunut savuna ilmaan ja että pallo poltteli aika ajoin itse kunkin lapikkaassa vastustajan jyrätessä päälle.

Arash Muridiyazd nosti KaDy-hengen vielä kattoon hienolla 5-4 –osumallaan, mutta M.Järvinen kuittasi Dynamon johdon vain puolisentoista minuuttia myöhemmin. Viimeisen kymmenen minuutin aikana ottelu olisi voinut käännähtää kumman tahansa hyväksi, joten loppunumeroita voidaan siinä mielessä pitää oikeutettuina. Kovaa pelanneen Loiskeen riesana oli toisellakin jaksolla riketilin täyttyminen jo hyvissä ajoin ennen loppuvihellystä, mutta tällä kertaa KaDy ei päässyt kokeilemaan kymppimetristä.

Kahdeksan ottelun jälkeen KaDy on liigassa neljäntenä, edellään GFT, Sievi Futsal ja sarjaa johtava Ilves FS. Liigapelit jatkuvat Monnarilla 28.12. klo 18:30, jolloin KaDy-Hirviö isännöi juurikin Ilvestä.