Mad Max - KaDy (2 - 3)

Aika: 14.11.2010 15.00
Paikka:

Vihdoin maaleja!

Dynamo haki maittavat vieraspisteet Valkeakoskelta kaatamalla Mad Maxin niukasti 2-3 (0-2). KaDy:n 147 minuutin mittaiseksi venähtänyt (jos mukaan lasketaan cupin peli Ilvestä vastaan) maalittomuusputki katkesi kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun pirtsakasti esiintynyt Antti Maltsin haastoi oikealla laidalla onnistuneesti ja tarjoili poikittaissyötön Mikko Kytölän lapaan. Kapteeni kuurasi pallon maalin ja alkoi eläimellisen huutotuuletuksen, joka kieli vapautuneisuuden tunteesta.

Tasaista peliä lievästi hallinnut vierasjoukkue ei jättänyt maalintekoa sikseen. Ensimmäisen jakson lopulla työmyyrä Jussi Kaihlajärvi osoitti jälleen kerran räjähtävää nopeuttaan pullauttaen itsensä läpi Mad Max -puolustuksen. Liukasliikkeinen "Kaihlos" reväytti KaDy-penkin riemun kattoon tulittamalla pallon päättäväisesti alakulmaan. Syöttäjäksi maaliin arpoutui toinen fysiikkahirviö, Kerkko Huhtanen. Tauolle KaDy:n 0-2 -johdossa, harvinaista herkkua viime aikoina.

Toinen jaksoi alkoi Dynamon osalta odotetusti kotijoukkueen prässiin totutellessa. KaDy:n pelinrakentelu mutkistui ajan ja tilan käydessä vähiin, mikä kantoi maxeille hedelmää 29 minuutin kohdalla. Joni Niskavaara katkaisi syötön KaDy:n kenttäpuoliskolla ja löysi keskeltä liian vapaaksi jääneen Marko Loijaksen. Kärkkäri yläkulmaan yllätti KaDy-vahti Niila-Ville Laitisen.

Mad Max nosti maalivahti Juha Ojanperän mukaan pallonhallintaan, ja tämä kostautui. ”Nipsu” Laitinen näytti, mitä varten on harjoitellut koko kesän aktiivisesti: irtopallo hanskaan ja saman tien avauspotkulla vastustajan tyhjänä ammottavaan nuottaan.

Tärkeä 3-1 –maali ei taittanut maxien niskaa, sillä Vesa Pajula ohjasi maalin edestä vielä kavennuksen Veli Helpiön kovasta syötöstä. KaDy-nivaska kuitenkin teki loppuajan sitä, mitä se viime pelien perusteella parhaiten osaa – puolusti –, ja näin arvokas pistepotti matkasi Jyväskylään.

Liigaparketeilla nähtiin pitkästä aikaa myös ikiloukkaantuneeksi luultu Markus Vanninen, jonka esitys oli suoraa jatkoa kakkosjoukkueen peleissä osoitetulle pallovarmuudelle ja uhrautuvalle puolustusasenteelle.

Hyvä fiilis oli pelata, ja kolme pistettä maittaa kyllä siinä missä oikein täyteläinen, säntillisesti tiristetty pihvikin. Pääsin vähän jälkijunassa mukaan tänä vuonna, mutta nyt alkaa jo kuviotkin olla selvillä. Kakkosjoukkueen peleistä oli sointuvaa ponnistaa näihin kinkereihin, kulinaristi Vanninen kommentoi.

KaDy:n tehot: