KaDy - Loiske (5 - 3)

Aika: 7.2.2010 15.00
Paikka: Huhtaharju
Sarja: Futsal-Liiga


Loiske antoi vastuksen

KaDy lähti kamppailuun sarjajumbo Loisketta vastaan täysin väärällä asenteella. Puheissa vilisi käsitteet "murskavoitto", "maalieron parantaminen" ja "tehopörssissä kiipiminen". Loiske antoi kunnon näpäytyksen ylimieliselle isännälleen haastaen toisella jaksolla punamustat toden teolla. Ratkaisun iski kuitenkin oma koira, kun ex-loiskelainen Tomi Lahtinen (kuvassa) moukaroi kulmakuvion päätteeksi loppunumeroiksi 5-3.loiskepelaajakortti.jpg

Ensimmäinen jakso oli lähes täydellistä kotijoukkueen hallintaa. Loiske pyrki heittämään pallon aina sen saatuaan mitä pikimmin ylös säntääville pelaajille, mikä tarkoitti käytännössä sitä, että Dynamo piti palloa noin 80 prosenttisesti. Tilanteitakin punanutut onnistuivat luomaan tasaiseen tahtiin, vaikka Loiske puolustikin tiiviissä paketissa omalla puoliskollaan.

Ongelmaksi muodostui huono viimeistely ja vieraiden maalinsuulla loistamaan päässyt Joonas Haapasaari. Vasta ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla KaDyn onnistui toimittaa peliväline Loiskeen verkkoon. Maskimieheksi hakeutunut Tomi "Loiske" Lahtinen rokotti ex-seuraansa Jukka Kytölän terävästä syötöstä.

Jos oli ensimmäinen kaksikymmenminuuttinen selkeästi Dynamon heiniä, niin samaa ei voi sanoa toisesta jaksosta. Dynamo tosin aloitti pirteästi latoen peräti kolme maalia lyhyen ajan sisään. Maalinteossa kunnostautuivat Matias Juvonen, Kalle Lindgren ja Aki Miettinen. Kasassa oli kaikki murskavoiton ainekset, mutta vieraat eivät alistuneet osaansa.

Loiske nosti karvaustaan onnistuen näin tasoittamaan puntit. Maalinsuulla Niila-Ville Laitisen toisella jaksolla korvannut Antti Peltomäki joutui venymään lukuisiin pelastuksiin oranssipaitojen vyöryessä kohti KaDy-maalia. Liigadebytantti Peltomäki joutui lopulta antautumaan, kun Dynamon puolustuksen rakoilu ei ottanut hellittääkseen.

Loiskeen tajaa-ajon maestroina häärivät Toni Järvinen ja Sami Vartiainen, joista edelliselle kirjattiin tehot 2+0 ja jälkimmäiselle 0+2. Kun vielä Hannu Immonen rankaisi tuuliajolla seilaavaa KaDy-purtta, olikin tilanne yht'äkkiä täysin odotusten vastainen - Loiske oli maalin päässä.

Kotijoukkue kuitenkin kokosi rivinsä harvalukuisen kotiyleisön edessä, ja Lahtinen niittasi päivän toisensa komeasti suoraan ilmasta. Nyt mieheltä irtosi jo hieman tuuletuksiakin.

Voitto tiesi sitä, että KaDy säilytti pienen oljenkorren päästä pudotuspeleihin. Viikon päästä punamusta matkaa Turkuun TPK:n vieraaksi. Pääsy neljän parhaan joukkoon edellyttää sitä, että a) KaDy voittaa TPK:n ja b) Tervarit häviää samaan aikaan pelattavassa ottelussa kotonaan FTK:lle. Turkulaisten kaatamista ei lainkaan helpota se, että TPK:llakin on edelleen mahdollisuudet ohittaa Tervarit ja päästä pudotuspeleihin; itse asiassa sille saattaa hyvässä tapauksessa riittää tasapelikin, jos Tervarit häviää. Lisäksi harmaita hiuksia niin KaDy:lle kuin TPK:llekin aiheuttaa varmasti FTK:n alavireisyys, joka on jatkunut siitä lähtien, kun torniolaiset varmistivat sarjapaikkansa.


KaDy:n tehosiepot:

Lahtinen Tomi 2+0
Juvonen Matias 1+1
Lindgren Kalle 1+1
Kytölä Jukka 0+2
Miettinen Aki 1+0
Muridiyazd Arash 0+1


Palkitut:

*** Matias Juvonen
  ** Kalle Lindgren
    * Toni Järvinen

KaDy:n paras: Tomi "Loiske" Lahtinen
Loiskeen paras: Joonas Haapasaari

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 019:56Lahtinen TomiKytölä Jukka
2 - 021:37Juvonen MatiasKytölä Jukka
3 - 027:58Lindgren KalleJuvonen Matias
4 - 029:00Miettinen AkiMuridiyazd Arash
4 - 134:03Järvinen ToniVartiainen Sami
4 - 235:04Järvinen ToniVartiainen Sami
4 - 337:12Immonen HannuRinne Riku
5 - 339:35Lahtinen TomiLindgren Kalle
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
3Huhtanen Kerkko
Pelaaja-valmentaja
4Kinnunen Jaakko
Kenttäpelaaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
8Lahtinen Tomi
Kenttäpelaaja
9Juvonen Matias
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Lindgren Kalle
Kenttäpelaajat
14Miettinen Aki
Kenttäpelaaja
19Järvenpää Miikka
Kenttäpelaaja
30Peltomäki Antti
Maalivahti
73Kelhälä Tero
Päävalmentaja