Aika: 2.8.2014 15.45
Paikka: Ilvesluola, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
Sarja: Harjoitusottelut

Takalan kardinaalikämmi ei pilannut päivää

Kesäsarjan toisen turnauspäivän toisessa ottelussa KaDy kohtasi kevään kohtalonvastustajansa Oulun Tervarit. Joukkueet eivät olleet kohdanneet maalis-huhtikuun huipputasaisen puolivälieräsarjanrove.jpg jälkeen; kuten muistetaan, Tervarit käänsi tuon sarjan edukseen voitoin 2-1, pudotti KaDy:n välieristä ja porskutti aina SM-hopealle saakka. Tälläkin kertaa edettiin tasaväkisissä lukemissa, mutta KaDy oli askelen pari edellä oululaisia koko ottelun ajan. Tehoton viimeistely ja Tervari-maalivahti J-M. Savolaisen alati hyvä vire pitivät varamiehisenä matkassa olleet Tervarit kiinni pelissä.

Ensimmäisellä puoliajalla kesken KaDy-painostuksen sattui muuten hyvän päivätyömaan rehkineelle Mikko "Kiukku" Takalalle kömmähdys, joka olisi toisissa olosuhteissa voinut olla suorastaan tragikoominen. Hyvän kontrolloidun hyökkäyksen kesken Takala joutui alimpana hyökkääjänä suojaamaan puolustajaansa selkä maaliin päin ja pudottamaan pallon alaspäin Nippe Laitiselle. Laitinen oli kuitenkin miltei kymmenessä metrissä ja Takalan syöttö suuntautui karkeasti ohi "Nipestä" - suoraan omaan maaliin. Tauolle siis hieman apeissa tunnelmissa, toisen perättäisen tappion pelko vyöllä.

Tervareista revanssi Niila-Villen ylivoimamaalilla

Tauolta tultaessa Takala laittoi kuitenkin pelin komeasti tasoihin ohjaamalla pallon Tervari-nuottaan nippe-pelaajakortti.jpgArash Muridiyazdin hyvästä diagonaalisyötöstä. Vähän ennen loppua ounasteltiin jo kolmannen kerran tasaisen futsal-iltapäivän aikana jatkoaikaa, mutta niin vaan tämäkin vääntö ratkesi loppuhetkillä. Nipsu Laitinen spurttasi erinomaisen katkonsa perään nopeaan vastahyökkäykseen ja jäi sen tyrehdyttyä spontaanisti pyörittämään kontrolloitua ylivoimapeliä Tervari-puoliskolle. Muutaman nätin siirron perään Sadeg Akhawan löysi Nipen takatolpalta, josta Laitinen penetroi pallon oululaisten pesään siistillä putilla. Hetki oli iltapäivän riemukkain, eikä Tervarit kehnolla reilun minuutin mittaisella ylivoimapyörityksellään enää ottelua tasoittanut.

KaDy:lla siis kahden kesäsarjaturnauksen jälkeen kaksi voittoa ja kaksi tappiota sekä tiukka ote sarjan kakkossijasta (Ilveksen porskuttaessa pelkillä maalin voitoilla kohti tätäkin mestaruutta). Lyhyt Styntyn koostama videokooste kesäsarjan Tampereen-turnauksesta löytyy täältä (Tervarit - KaDy ajassa 1.42–2.38).