KaDy - Tervarit (1 - 2)

Aika: 1.4.2014 19.30
Sarja: Pudotuspelit

Kampuksen Dynamon ja Oulun Tervarien välinen tasokas ja perimmäisiin marginaaleihin saakka tasainen puolivälieräsarja huipentui tiistai-iltana Jyväskylän Monitoimitalolla kolmanteen ja ratkaisevaan kohtaamiseen. Yleisöönmenevä ottelu päättyi dynamolaisittain kirveleviin lukemiin 1-2 (1-2) ja samalla kirjoitettiin piste myös punamustien kolmen kauden mittaiselle mitaliputkelle. Kyseessä oli myös KaDyn ensimmäinen varsinaisella peliajalla kärsitty kotitappio kauden 2013-14 liigaotteluissa.

Ennakkoasetelmat

Pelin henki oli tyly mutta selkeä: voittajalle oli luvassa paikka välierissä Sievi Futsalin haastajana, kun taas häviäjän kausi päättyisi summerin soidessa. Joukkueet olivat vääntäneet edeltävänä viikonloppuna reilun vuorokauden sisään yhteensä sadan peliminuutin eli kahden ja puolen normaalimittaisen ottelun verran fyysistä ja intensiivistä futsalia, mukaan lukien hermoja raastaneet voittomaalikilpailut. Kumpi joukkue olisi palautunut viikonlopun rasituksista paremmin niin fyysisesti kuin henkisesti?

Mikä ratkaisi

Tervarit sai kahdella kliinisellä viimeistelyllään otteluun todellisen unelma-alun ja kolmessa minuutissa hankittu johtoasema kantoi nöyrän ja tiiviin joukkuetyöskentelyn sekä onnistuneen maalivahtipelin avulla oululaiset notkahdellen voittajina maaliin saakka. KaDyn kohtaloksi koitui alkukaudesta useaan otteeseen hangannut ongelma: maalinteko keskimääräistä kovempaa puolustusta vastaan osoittautui miltei ylivoimaiseksi tehtäväksi. Tosin tilanteita kasattiin tällä kertaa etenkin toisella jaksolla aivan riittämiin, mutta ratkaisun hetkillä hermot eivät viilenneet ja maalit jäivät tekemättä.

Oululaiset ottivat pienen etulyönnin jo teikkauksessa, sillä kolikko antoi valinnanvapauden Tervari-kapteeni Ari Makowskille, joka vaihdatti lauantain tapaan kenttäpuoliskot ja pisti KaDyn jälleen hyökkäämään ensimmäisellä jaksolla tottumuksesta poiketen Hipposhallin päätyä kohden. Pienistä vastoinkäymisistä ajauduttiinkin pian jo suurempiin, sillä pelikello oli kääntynyt hädin tuskin toiselle minuutilleen, kun omassa nuotassa jo kolahti. Ottelusarjan keskeisimpiin hahmoihin lukeutunut Oskari Tervo haki shakaalimaisella röyhkeydellä pallon sivurajan tuntumassa torkkuneilta dynamolaisilta ja etsi nopeasti maalin edustalta Makowskin, joka viimeisteli muitta mutkitta alakulmaan. Toinen ämpärillinen kylmää vettä paiskattiin kotiyleisön niskaan jo kahden peliminuutin kuluttua. Tällä kertaa pallo menetettiin omalla kenttäpuoliskolla harhasyötöllä ja parivaljakko Dritan Stafsula - Teemu Vento sahasi nopeasti aikaan tilanteen, josta ensin mainittu upotti lukemat 0-2. Dynamon pakka ei kuitenkaan levinnyt painajaismaiseen starttiin, vaan punamustat ottivat kenttää haltuunsa ja kavennusmaalikin syntyi innostavan nopeasti. Tuomas Linjamäki (kuvassaliima.jpg) sai kanuunansa koordinaatit viimeistä viilausta myöten kohdalleen ja tinttasi Jere Keskisen kulmurista tarjoamaan vastapalloon moukarin, johon Juha-Matti Savolaisella Tervari-maalilla ei ollut mitään asiaa ehtiä väliin. Ote pysyi kavennuksen jälkeenkin aikansa KaDyn näpeissä, mutta mitä pidemmälle jakso eteni, sitä työläämmäksi todellisiin tilanteisiin etsiytyminen punamustille kävi. Tervarit miinoittivat kentän keskimmäisen kolmanneksen niin tiiviiksi ryteiköksi, ettei oululaisten päätyyn ollut pallon kanssa juurikaan asiaa, vaikka tilanteita lähinnä hieman kauemmas avautuneiden laukaisupaikkojen muodossa toki saatiin syntymään. Lähimpänä tasoitus kävi Arash Muridiyazdin maalinedustalle lähettämän pallon kimmottessa oululaispelaajasta poikkiputkea nuoleskellen kehikon yli. Totuuden nimissä leveämpi vierasjohto olikin taukotilanteena huomattavasti tasalukemia lähempänä, ja kauden kenties parhaaseensa puolivälierissä kyennyt Nippe Laitinen sai esittää tolppien välissä koko repertoaarinsa aina reaktiotorjunnoista hyökkäysten katkomiseen saakka pitääkseen punamustat mukana pelissä. Jarmo Junnon yllättävään kärkipotkuun ei Laitinenkaan ehtinyt mukaan, mutta tuolloin laukauksen osoitteena oli kaikeksi onneksi ristikko. Harmia kotijoukkueelle tuli myös etureitensä reveyttäneen Jussi Kaihlajärven putoamisesta pelistä ja tauolla Monnarin käytävillä spekuloinut väki olikin varsin pessimistinen Dynamon mahdollisuuksista löytää myrkyt valmentaja Jani Paanasen virittämän Tervari-koneen sabotoimiseksi.

Dynamo kuitenkin viittasi kintaalla epäilijöille. "Georg" Huhtasen punomat juonet purivat ja toinen jakso sujuikin miltei läpeensä kotijoukkueen komennossa. Tasoitus näytti olevan ainoastaan ajan kysymys, mutta tilanteet kuivuivat kuitenkin kokoon yksi toisensa jälkeen pallojen suuntautuessa seinille, tolppiin, blokkeihin tai viime kädessä tasonsa korkealla koko ottelusarjan pitäneen "Juppis" Savolaisen raajoihin. Erityisen nälkäisenä ratkaisun perään oli totutusti Miika Hosio, mutta runkosarjassa 25 osumaa tehtaillut "Maagikaan" ei onnistunut pirullista takalukkoa avaamaan, ja komean kauden aina maajoukkue-esityksiään myöten pelannut merilappilainen jäi pudotuspeleissä yllättäen tyystin ilman tehomerkintöjä. Tervarit iski toisella jaksolla harvoilla, mutta sitäkin vaarallisemmilla kontrauksilla ja sai sekin tilaisuutensa ottelun naulaamiseen. Teemu Vennon tilanteen "Nielsen" Laitinen torjui tyylillä, sen sijaan Oskari Tervo tuhri kaksi lähes identtistä avopaikkaansa maalitolppiin. Dynamon reikäpaitapeli pyöri lauantain tavoin viimeiset minuutit lähes tauotta ja aikaan saatiinkin tilaisuus, jollaisista lauantain flow´ssa pallot lätkittiin armotta säkkiin, vaan ei tällä kertaa. Monnarin summeri kajahti sisäänpotkun muodossa saadun vihoviimeisen KaDy- tilanteen jälkeen kuin armonlaukaus, ja vapautti oululaiset juhlimaan saavutustaan apean kotiyleisön silmien alla.

Dynamon liigapelit ovat kaudelta 2013-14 nyt pelatut. Tervarit puolestaan jatkaa eteenpäin mitaliotteluihin ja pääsee siis ensinnä kamppailemaan pohjoisen futsalin hegemoniasta Sievin kanssa. KaDy-Hirviö toivottaa kovalle kilpakumppanilleen onnea kyseiseen tehtävään!

Erikoista

Monnarin lehtereille saapuneen yleisön lisäksi ottelua seurasi Monskan Näköradion livestreamin kautta parhaimmillaan noin 350 katsojaa. Suomalainen huippufutsal siis kiinnostaa ja hyvä niin.

Kadyfutsal.net vetäytyy hiljalleen tauolle, palatakseen jälleen asiaan kauden 2014-15 lähestyessä. Ennen totaalista kesäteloille kapuamista on lähiviikkojen mittaan luvassa kuitenkin vielä yhteenvetoa ja analyysiä KaDyn päättyneestä kaudesta.

Tapaamisiin Monnarilla ja muissakin saleissa!