Sievi Futsal - KaDy (4 - 2)

Aika: 18.1.2014 16.00
Paikka: Sievin monitoimihalli
Sarja: Futsal-Liiga


Lähtökohdat

KaDy joutui lauantaina melkeinpä pahimpaan mahdolliseen paikkaan. Matka huolettomasti maaleja mättävän sarjakärki Sievin vieraaksi ei odotusarvoisesti herättänyt riemunkiljahduksia. KaDylla on kuitenkin erinomainen rekordi varteenotettavaksi mestarisuosikiksi nousseita keskipohjanmaalaisia vastaan, ja Sievin hornankattilasta on kausien saatossa onnistuttu nokkimaan lähes eeppisiin mittasuhteisiin nousseita voittoja.

Toivoa KaDy-leirissä nostatti joukkueiden keskinäisen historian lisäksi myös punamustien oiva vire: viimeiset kuusi ottelua olivat tuottaneet viisi voittoa. Myös Jussi Kaihlajärven paluu kokoonpanoon kohotti mielialaa. Toisaalta Mikko Takalan (loukkaantuminen) ja Jaakko Kinnusen (pelikielto) poissaolot verottivat miehistöä.

Mikä ratkaisi

KaDy lähti otteluun hyvällä peli-ilmeellä ja isäntiä terävämmällä jalalla. Raju prässi söi Sievin pelinrakentelua, ja voitaneen sanoa, että aggressiivinen vierasjoukkue oli tilanteen herra.

Sievin huipputaitavat yksilöt eivät kuitenkaan tarvitse paljon aikaa ja tilaa tehdäkseen tuhojaan. Kun KaDyn maalipaikat eivät näkyneet tulostaululla, otti Sievin kenraali Radik Akhmetkhanov avausjakson puolivälin jälkeen ohjat käsiinsä ja iski 34 sekunnin sisään kaksi häkkiä.

kaihlo.jpgTämän jälkeen peli kääntyi taas KaDylle, joka nousi tasoihin Jussi Kaihlajärven (kuvassa) ja ex-Sievi Miika Hosion tarkoilla laukauksilla. Jälkimmäinen syntyi Sievin virhetilin täytyttyä noin kahdeksasta metristä ammutusta esteettömästä vapaapotkusta. Myös KaDyn virhetili täyttyi avausjaksolla, mikä kertoo osaltaan ottelun kuumuudesta.

Toinen puoliaika oli erittäin tarkkaa peliä, ja kumpi tahansa osapuoli olisi voinut ottaa täydet kolme pistettä. KaDy oli kiusallisen lähellä täydellistä ryöstöretkeä Hosion ohjattua pallon tolppaan varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla.

Maalipuiden onnetar ei eilen kuitenkaan ollut Dynamon puolella, ja peli eteni jatkoajalle. Sievin voittomaalin iski tärkeiden maalien erikoismies Joni Pakola Akhmetkhanovin esityöstä ajassa 42:23. Tilaisuuksia tasoittaa puntit luotiin kyllä, mutta Pakolan illan toinen tyhjiin viimeisellä sekunnilla naulasi lukemat.

Yksi piste Sievistä ei ole huono suoritus, mutta enempäänkin olisi ollut aineksia.

Erikoista

KaDy kolisutteli Sievin maalipuita niin monta kertaa, että laskuri sekosi ensimmäisen käden sormien osoittauduttua riittämättömiksi. Dramaattisin näistä oli jo mainittu ”Maagin” viimeisen sekunnin tolppaohjaus.

Toinen erikoisuus liittyy ”Maagin” maaliin: KaDyn pelaaja teki maalin vastustajan kuudennesta kumulatiivisesta rikkeestä seuranneesta esteettömästä vapaapotkusta. Tällaista ei ole tapahtunut sitten 25.11.2012, jolloin Mikko Kytölä moukaroi kuulan kymmenestä metristä TPK:n verkkoon. Yli 14 kuukauden kuivan kauden rohkaisemana irvileuat ovat jopa alkaneet epäillä, liekö ”kymppi” KaDylle maalipaikka ensinkään.

Jos ihan tarkkoja ollaan, ei kymmenen metrin täplältä osuttu tälläkään kertaa, sillä ratkaiseva rike tapahtui noin kahdeksan metrin päässä maalista, ja Hosio valitsi kympin täplän sijaan mahdollisuuden yrittää ratkaisua rikkeen tapahtumapaikasta.

Hyvälaatuisen koosteen ottelusta voi katsoa Sievin youtube-kanavalta.



Palkitut:
Sievin paras: Radik Akhmetkhanov
KaDyn paras: Jussi Kaihlajärvi

Alla tilastoissa mainittujen lisäksi varoituksen sai Sievin Jaakko Alasuutari.
Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 011:47Akhmetkhanov RadikPakola Joni
2 - 012:21Akhmetkhanov RadikErceg Nikola
2 - 117:51Kaihlajärvi JussiKeskinen Jere
2 - 219:27Hosio Miika(10m)
3 - 242:23Pakola JoniAkhmetkhanov Radik
4 - 244:59Pakola JoniPejic Dragan
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Sarajärvi JaniPunainen
00:00Kaihlajärvi JussiKeltainen
00:00Keskinen JereKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
3Huhtanen Kerkko
Pelaaja-valmentaja
5Kaihlajärvi Jussi
Kenttäpelaaja
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaajat
8Linjamäki Tuomas
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Keskinen Jere
Kenttäpelaaja
10Hosio Miika
Kenttäpelaajat
14Ojala Jarkko
Kenttäpelaaja
21Savela Tarkko
Kenttäpelaaja