FC Rauma - KaDy (0 - 2)

Aika: 21.12.2013 14.00
Paikka: Rauman kauppaoppilaitos

Kampuksen Dynamo pääsi joulunviettoon lämpöiset kolme pistettä tuliaisinaan Satakunnasta, kun FC Rauma kaatui niukasti, mutta erittäin ansaitusti lukemilla 0-2 (0-0).

Ennakkoasetelmat:

KaDy lähti länsirannikolle oikaisemaan kurssiaan tympeän Tampereen reissun jäljiltä. Sarjataulukon pohjalla makaava Rauma tiedettiin kinkkiseksi vastukseksi, sillä Oulusta edellisenä viikonloppuna kauden avausvoittonsa hakeneen joukkueen arveltiin linnoittautuvan kotikentälläänkin peliin tiiviin puolustuksen kautta.

Mikä ratkaisi:

Henri Hytönen (kuvassenriqo.jpga) ei antanut lauantai-iltapäivänä kotijoukkueelle saumoja maalintekoon ja naulasi päälle päätteeksi ottelun kenkäisemällä kuulan reikäpaidalla tasoitusta hakeneiden raumalaisten tyhjään katiskaan. Kyseessä oli Hytösen pelaajauran ensimmäinen liigamaali. "Enrico" joutui punamustien kuskaamassa pelissä viimeisiä minuutteja lukuun ottamatta torjuntatöihin verraten harvakseltaan, mutta antoi valppaudellaan tovereilleen riittävän ajan tehdä tarpeellinen työ vastapäädyssä.

Ottelun ensimmäinen vartti kului täysin oletusten mukaisesti. Isännät antoivat pallonhallinnan suosioilla Dynamolle ja ryhmittäytyivät pelivälineen menetettyään pikaisesti kehään omalle kenttäkolmannekselleen. KaDyn onnistui löytää muutamaan otteeseen niin vapaata laukaisujalkaa kuin miestä maalinedustalta parhaiden tilanteiden osuessa Jere Keskiselle ja Tarkko Savelalle, mutta laukaukset viuhuivat joko maalipuitteiden ohitse tai erinomaisen ottelun kotijoukkueen maalilla pelanneen Joni Kuusiston raajojen ulottuville, ellei sitten pallon tielle ehättänyt tarvittaessa vihreäpaitainen kenttäpelaaja. KaDy oli valmistautunut kotijoukkueen taktiikkaan hyvin, eikä vastaiskuille annettu juurikaan tilaisuuksia. Raumalaisten kontraukset padottiin jo syvällä vastustajan alueella rikkomustenkin uhalla, eikä Jussi Kaihlajärven kauden neljättä ja täten pelikiellon tuonutta keltaista korttia voida katsoa kohtuuttomaksi hinnaksi voitosta. Raumalaiset hieman aktivoituivat jakson viimeiselle viisiminuuttiselle, mutta linjansa pitänyt KaDy- puolustus ei pahempaan paineeseen silti joutunut.

Gordionin solmu saatiin avattua toisella jaksolla helpottavan aikaisin, kun ensimmäisen puoliajan pelinkulkuun nähden ironisesti KaDy täräytti maalin vastahyökkäyksestä jo neljännellä minuutilla. Arash Muridiyazd kuskasi pallon vinhasti keskeltä sisään ja jakoi vasemmalle Jarkko Ojalalle, jonka laukauksen eteen Kuusisto ei enää ennättänyt. FC Rauma jatkoi varsin passiiviisella linjalla ja KaDy sai rauhallisen kellon poispelaamisen ohella myös jokusen tilaisuuden lisämaalehin. Paras paikka avautui viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa, kun raumalaisten Jere Kyrkkö oli pakotettu torjumaan pallo kädellään maaliviivalta ja seurauksena oli punakortin lisäksi tietenkin kuusimetrinen. Isäntien maalivahti Kuusisto antoi omilleen vielä viimeisen mahdollisuuden pelata pisteistä ottamalla Arash Muridiyazdin rankkarin kiinni, ja kun KaDyn ylivoimakaan ei vapauttavaa maalia tuonut, pääsi FC Rauma lähtemään hyvissä ajoin reikäpaitapeliin. Henri Hytösen kellontarkka sijoitus tyhjään maaliin ratkaisi viimein ottelun, ja "Enriquen" pitäessä nuottansa puhtaana summeriin saakka saattoi KaDy päästä pitkälle ja pimeälle kotimatkalleen jämptiä voittoa makustellen.

Seuraava ottelu:

Futsal-Liiga lähtee nyt joulu- ja maaottelutauon viettoon. Seuraavan kerran KaDy esiintyy pelikentällä sunnuntaina 12.1.14, jolloin Monnarille vastustajaksi saadaan Kylmäkosken Veikot.

Entisiä ja nykyisiä KaDy- pelaajia on nähtävillä jo tätä ennen maajoukkuepaidassa 7.-8.1.14, jolloin "Saliharrit" pelaavat Hyvinkäällä ja Tammisaaressa harjoitusottelut kivikovaa Tshekkiä vastaan.

Kadyfutsal.net toivottaa kaikille futsalin ystäville rauhallista joulua sekä mitä parhainta uutta vuotta 2014. Nähdään ensi vuonna jalon lajin merkeissä niin Monnarilla kuin muissakin saleissa!