Ilves FS - KaDy (6 - 2)

Aika: 18.12.2013 19.30
Paikka: Ilvesluola, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus

Kyinen iltapuhde Ilves-luolassa

Haasteita pursuava hedelmällinen työmaa kuihtui kyiseksi pelloksi: KaDy:n kolmen ottelun orastava voittoputki katkesi tylysti keskiviikkoillan kärkiottelussa Tampereella Ilveksen napatessa täyden kotipistepotin lukemin 6–2 (3–0).  KaDy:lle tarjottiin aikaisen johtomaalin avaimia jo ottelun alussa Ilveksen Valtteri Similän suoran ulosajon myötä, mutta kuluvan kauden heikoin ylivoima valui käsistä. Ilves rankaisi harvoista maalintekopaikoistaan murhaavan tehokkaasti ja hieman hyvän tuurinkin avittamana kolme kertaa molemmilla puoliajoilla. Dynamo kaunisteli karmeita 6–0-tennislukemia ottelun loppuvaiheissa parilla lohtumaalilla, jotka merkittiin kokoonpanon nuorukaisen Jere ”Jekku” Keskisen sekä Jarkko Ojalan jaroiso2.jpg (kuvassa) nimiin.

Ennakkoasetelmat

KaDy lähti otteluun haastajana sarjataulukon neljänneltä sijalta kolmen voitetun ottelun ja hyvien treenien luomassa myötätuulessa. Ilves oli pelannut erinomaisen alkukauden ja oli sarjakakkosena kolme pistettä Dynamon edellä. Joukkueiden edellisistä kohtaamisista vuoden 2013 aikana suurin osa oli päättynyt Ilveksen voittoihin.

KaDy:lta puuttui matkasta kaksi aivan liigan terävimmän kärjen avainpelaajaa: pelikiellossa kärvistelevä maalivahti Nipsu Laitinen ja arvaamaton tehoahmatti Maagi Hosio. Viikonlopun SoFo-voitto kapteeni Kimble Tolvasen johdolla oli kuitenkin valanut uskoa varamiehisenkin joukkueen taitoihin ja iskukykyyn; sen sijaan Ilves oli urakoinut Cupia ja ollut jopa vähällä kompastua viime vuoden Cup-finalisti MHP:hen. Niin tai näin, Ilves olisi kotisalissaan selkeä ennakkosuosikki, jota KaDy lähtisi sovitun pelisuunnitelman tukemana horjuttamaan.

Mikä ratkaisi

Dynamolle maalinteko Tampereella oli jälleen kerran perin vaikeaa. Ilvekseltä sitä vastoin löytyi illalle kuusi eri viimeistelijää, jotka rankaisivat Dynamoa kovalla kädellä molempien puoliaikojen mustilla minuuteilla. Ensimmäisellä puoliajalla Ilves heilutteli Henri Hytösen vartioimaa maaliverkkoa kolmesti muutaman minuutin sisällä. Kaikki kolme maalia syntyivät KaDy-puolustuksen lävistäneistä nopeista poikittaissyötöistä; näistä ”Lämmi” Laitisen 3–0-maali oli erityisen taitavaa jälkeä. Sitä vastoin Timur Inapshban 2–0-osumaa edelsi selkeä Ilves-käsivirhe. Toisella puoliajalla KaDyn sysimusta hetki osui yhteen vaihtoon, jonka aikana Ilves nakutti kahdesta maalipaikasta kaksi maalia ja sai kaiken kukkuraksi yhden täysin onnekkaan kimmokemaalin Jekku Keskisen säärestä.

Ensimmäinen kymmenminuuttinen oli Dynamolta varsin lupauksia herättävää peliä: punamustan onnistui monipuolisilla rotaatioilla ja parilla terävällä suunnanmuutoshyökkäyksellä luoda muutama maukas maalintekopaikka, mutta Tuomas Kallioisen noiduttu nuotta pysyi koskemattomana. Paras etsikkoaika kehkeytyi jo minuuteilla 5–7 Ilves-pelaaja Similän jouduttua kaatamaan sääntöjen vastaisesti Juho Mäkiniemen, joka ehätti läpiajoon hienon hyökkäyskuvion huipennukseksi. KaDy-ylivoimasta liian pitkä pätkä pyöri liian kaukana llves-maalista eikä kaksiminuuttisella saatu sahattua Ilves-kolmikkoa kunnolla hajalle. Lähimpänä maalintekoa oli Ojala, joka pyssytti pallon voimalla vasempaan sisätolppaan. Avausjakson jälkipuoliskolla Ilves sai otetta ja onnistumisia, mutta taukonumerot 3–0 eivät millään tee oikeutta ottelun tasaisuudelle. Kaksinkamppailut ja tunteet kävivät ajoittain kuumina: kentällä nähtiin muutamia ikävän sivumaun otteluun tuoneita turhia pikkusikailuja, joita tuomarikaksikko ei aivan onnistunut kitkemään tasapuolisesti.

Toisella puoliajalla Ilves toisti avausjakson temppunsa ja kapitalisoi KaDy:n lyhyen mustan hetken jopa kolmella lisäosumalla. Viimeistään 6–0-maalin jälkeen ottelu oli käytännössä ratkennut. KaDy pyrkikin loppuajan lähinnä harjoittelemaan pelikirjan elementtejä prässistä 5 vs. 4 -ylivoimapeliin, tietenkin tavoitteena myös mahdollisimman monta maalia. Liigan maalisyöttöpörssin hyvä kakkonen Jussi Kaihlajärvi tarjoilikin namupassit pariin lohdutusmaaliin, joilla Dynamo sai kaunisteltua rumia numeroita historiankirjoihin hieman siedettävämmiksi. Kaikki kokoonpanon 12 pelaajaa saivat reilusti peliaikaa; esimerkiksi SoFo-pelissä huilannut Tuomas Linjamäki onnistui tuomaan mukavasti lisävirtaa Dynamon toisen puoliajan pallolliseen pelaamiseen.

Ottelun jälkeiseen pelaajahaastatteluun seuloutuivat illan ”kakkosketjusta” varakapteeni, tuore maajoukkuemies Arash Muridiyazd (kuvassa) ja ottelun päätösmaalin naulannut Ojala.arapelaajakortti.jpg

Pelin alku, ensimmäinen kymppiminuuttinen oli aika hyvä. Päästiin hyvin hyökkäysalueelle ja pidettiin palloa hyvillä rotaatioilla, mutta viimeistelyratkaisut viipyivät liikaa, ”Ara” ja ”Jaroslaw” pohtivat. – Maalinteko takkusi pahimmin juuri 4 vs. 3 -ylivoiman aikana – kun Ilvekseltä maalit syntyivät paikan tullen rasvattuna. Ei heilläkään niin kovin monta maalipaikkaa ollut, mutta sinne meidän maaliin pallot pomppivat.

Henkilökohtaisia virheitä tulee tällä hetkellä liikaa ja näissä kovimmissa peleissä ne valitettavasti näkyvät tulostaululla, Muridiyazd ja Ojala harmittelivat. – Erityisesti syötöt pitää saada paremmalla prosentilla omille pelaajille; nyt niitä napsahteli liikaa keltapaitaisen kaverin jalkaan. Pari takaiskumaalia lähti valitettavasti tällaisista, ketjukaverit totesivat.

Erikoista

– Ilves on tehnyt rohkean peliliikkeen ja vaihtanut kotikenttää. Kyseessä oli siis Dynamon ensimmäinen vierailu ”Ilves-luolaan” eli Tampereen messu- ja urheilukeskuksen D-halliin. Uudessa Ilves-luolassa on mainio siirtoparketti ja rajaviivalabyrintin sijasta upeasti pelkät futsal-rajamaalaukset, mutta katsojien fasiliteetit eivät toistaiseksi vakuuttaneet. Se tärkein eli pisteiden metsästys Ilves-luolassa osoittautui aivan yhtä kinkkiseksi kuin KaDy:n monivuotisessa kohtalonpaikassa, Kaukajärven Spiral-hallissa.

– KaDy-legenda Tomi ”Loi” Lahtinen, nyky-Ilveksen taitavin ja komein pelaaja, ei ollut tällä kertaa kokoonpanossa flunssan johdosta. KaDyfutsal.net toivottaa ”Loille” (kuvassa vielä KaDy-paidassa)loiske-pelaajakortti.jpg pikaista paranemista ja piparintuoksuista joulua!

Seuraava ottelu

Kauaa ei puna-musta hirviölauma ehdi märehtiä keskiviikon tappiota: jo lauantaiaamuna ennen talvipäivänseisauksen kukonlaulua Paajasen tilausbussi suuntaa nokan jälleen kohti lounasta ja länsirannikolla sijaitsevaa Raumaa. Futsal-Liigan alkupuoliskon viimeisellä eli 11. kierroksella Dynamoa isännöi ensimmäistä liigakauttaan pelaava sarjajumbo FC Rauma.

Ottelu pelataan siis lauantaina 21.12. klo 14 Satakunnan ammattikorkeakoulun ”kauppaoppilaitoksella” ja tämänhetkisten tietojen mukaan se lähetetään suorana FC Rauman Youtube-kanavalla.