KylVe - KaDy (3 - 5)

Aika: 6.10.2013 15.00
Paikka: Toijalan monitoimihalli

KaDy kaivoi työvoiton KylVen kotikentältä

Kampuksen Dynamo haki Futsal-Liigan avauskierroksen ottelustaan Kylmäkosken Veikkojen vieraana täyden kolmen pisteen potin lukemilla 3-5 (2-3). KaDy sai kuitenkin työskennellä kaikki kellon vaatimat 40 minuuttia sitkeiden isäntiensä kaatamiseksi. Vaikka tuloksen takana on tiivis ja pitkälti paketissa pysynyt ketjupelaaminen, voidaan sunnuntai-iltapäivän voiton punamustina takuuniminä pudotella tehoilla 1+2 mellastaneet Miika Hosio ja Jussi Kaihlajärvi sekä avausjakson lapsuksensa ö-mappiin siirtänyt Niila-Ville Laitinen, joka peitti toisen jakson hankalina hetkinä pois ne tilanteet, joita kenttäpelaajat eivät blokkaamaan ennättäneet.

Ennakkoasetelmat

Arvoituksellinen avausottelu, jonka voitto on usein arvoltaan jaossa olevia kolmea pistettä korkeampi. Jälleenrakentuvan KaDyn tulikoe liigaparketeilla, vastassa menestyksekkään entreen edelliskaudella liigatasolle tehnyt KylVe.

Mikä ratkaisi

Latteaa on, mutta maalit ratkaisevat. KaDy kykeni rakentamaan syöttökombinaatioillaan laadukkaampia maalintekotilanteita ja ennen kaikkea viimeistelemään niistä. KylVen kolmesta maalista kaksi syntyi aivan suoraan KaDy-pelaajien karkeahkoista henkilökohtaisesta virheistä ja yksi erikoistilanteesta. Hiukankaan terävämmällä hyökkäyksien päättämisellä olisi KylVe tänään toisen jakson pelinkululla todennäköisesti pisteille päässyt.

Ottelun alkuhetket mentiin muutamia erinomaisia maalipaikkoja heti ensimmäisessä vaihdossa luoneen KaDy:n merkeissä, mutta avausmaalin iski kuitenkin KylVe, kun Vesa Pajulan kulmuriluuppiin lähettämä  laukaus pomppi lihamuurin lomasta maalin vasempaan kulmaan. Lisää vastoinkäymisiä Dynamolle tuli yhdeksän peliminuutin jälkeen samaisen Pajulan kaukaa omalta kenttäpuoliskolta linkoaman roikun livettyä ohi virhearvion tehneen Nippe Laitisen ja edelleen maaliin.

http://files.kotisivukone.com/kadyfutsal.kotisivukone.com/joukkue1/kaihlos.jpgPaljon oli jo pedattu KylVelle, mutta KaDy on noussut viime vuosien mittaan kiinni peliin huomattavista haasteellisimmistakin asemista, eikä nyt tarvittu kuin puolisentoista minuuttia tilanteen kerimiseksi tasoihin. Miika Hosio ja Arash Muridiyazd pääsivät vuorollaan nauttimaan Jussi Kaihlajärven (kuvassa) tarjoilusta, ja etenkin "Aragornin" rusikoima tasoitus oli nautinnollista nähtävää punamustien lasien lävitse. KylVe keräsi jaksolla neljä virhettä jo seitsemään minuuttiin mennessä ja viidennenkin hyvissä ajoin ennen summeria, mutta kuudetta ei koskaan tullut, joten Dynamon "kymppikorttia" viimeisissä harjoituspeleissä hallussaan pitänyt Jarkko Ojala ei päässyt tänään täplältä kokeilemaan. Pöytäkirjoihin "Jaroslaw" kuitenkin ennätti viimeistelemällä Dynamon 2-3-johtomaalin, jonka alusti tuumantarkalla yhden kosketuksen syötöllään KylVen linjan halkaissut liigadebytantti Tuomas Linjamäki.

http://files.kotisivukone.com/kadyfutsal.kotisivukone.com/joukkue1/roisto.jpgJos oli pallokontrolli ensimmäisellä jaksolla selkeästi Dynamolla, tasoittui ottelu tältä osin merkittävästi toisella jaksolla. Minuutit 25-35 olivat kotijoukkueen etsikkoaikaa, ja KaDy joutui alituiseen katkomaan palloa oman maalinsa tuntumassa rajojen ulkopuolelle. Puolustus - orgaanisena elimenään aktiivisesti laukaisukulmia peittänyt Nielsen Laitinen - piti kuitenkin tarpeen tullen pintansa, ja kun KylVe roiski muutamat parhaalle sektorille saamansa pallot seinille, oli KaDyn aika käydä kuittaamassa vastapäädyssä. Miika Hosio passasi nyt vuorostaan Jussi Kaihlajärven tonteille, ja "Kaihlos" kiitti namuttelemalla kuulan KylVe-vahti Juho Laineen ohi.  KylVe nousi vielä kerran maalin päähän, kun Hosion huolimattoman palautuksen väliin ennättänyt Samuli Kaasalainen onnistui uittamaan pallon Nippe Laitisen längistä verkkoihin. Kavennus enteili dynamolaisittain kuumottavia loppuhetkiä kotiyleisön lietsoman reikäpaitapyörityksen alla, mutta kotiseudullaan pelannut Mikko Takala (kuvassa) kuittasi ottelulle pisteen puttaamalla Hosion kulmatilanteesta jakaman pallon takakulmalta sisään.

Seuraava ottelu

Alkavalla viikolla ei Dynamolla ole ohjelmassaan ottelua, mutta sitä seuraavalla sen sijaan kaksikin. Näistä ensimmäinen, ja samalla kauden kotiavaus, pelataan Monnarilla keskiviikkona 16.10 klo 19:00. Vastustajaksi saapuu jyväskyläisyleisölle jo varsin tutuksi käynyt Sievi Futsal, joka kurmotti  liiga-avauksessaan Someroa peräti 11-2.