Aika: 20.3.2013 19.00
Paikka: Spiral-Halli, Tampere
Sarja: Pudotuspelit

Lähtökohdat

KaDy joutui nöyrtymään välieräsarjan ensimmäisessä osassa kotonaan 0-2 Ilvekselle. Dynamon ensimmäinen kotitappio tämän kauden virallisissa peleissä tuli huonoon saumaan, sillä nyt hirviöt joutuivat matkustamaan Tampereelle selkä seinää vasten. Finaalipaikka oli katkolla Ilvekselle.

Mikä ratkaisi

KaDy joutui ottelun alussa ehkä seurahistoriansa pahimpaan myllyyn. Kukin ilvesläinen kävi vuorotellen kokeilemassa onneaan Niila-Ville Laitista vastaan, joka kuitenkin piti hirviöt mukana pelissä ilmiömäisillä torjunnoillaan.

Dynamon puolustusongelmien syy oli melko ilmeinen: molemmat varsinaiset pohjapelaajat (Jukka Kytölä ja Kimmo Tolvanen) olivat kuumeen vuoksi sairastuvalla. Sillasta kuitenkin noustiin, ja Ilveksen pitkät juoksut syvyyteen eliminoitiin korkealla ja aktiivisella prässillä.

Ensimmäisen jakson lopulla syntynyt 1-0-voittomaali oli tyypillinen playoff-osuma: Ilveksen Jarno Majamaa toimitti pallon luukulle kulmapotkun jälkitilanteesta, ja pallo kimpoili maaliin epäonnekkaasti KaDy-pelaajan käden kautta. Ensimmäisen jakson tilanteet huomioiden johtomaali oli kuitenkin ansaittu.

KaDy kykeni toisella jaksolla jälleen luomaan riittävän määrän maalipaikkoja, mutta Tuomas Kallioinen oli vastustajan maalinsuulla kuin muuri. Onnistuipa hirviöt sohimaan pallon pariin otteeseen ohi tyhjistäkin.

Paras mahdollisuus tasoitukseen tarjoitui toisella jaksolla, kun Ilveksen Jaakko Laitinen sai punaisen kortin. KaDy:n kahden minuutin 4 vs. 3 -pyöritys ei kuitenkaan kantanut hedelmää. Sama kohtalo oli ottelun lopun 5 vs. 4 -pelilläkin. Tehoton KaDy jäi harmillisesti nollille liigakauden tärkeimmissä otteluissa.

Erikoista

Ilveksen maalivahti Tuomas Kallioinen palkittiin molemmissa välieräotteluissa joukkueensa parhaana. Tällä kertaa palkinnot menivät kiistatta oikeaan osoitteeseen.

KaDy "pääsee" pelaamaan seurahistoriansa ensimmäisen pronssiottelun la 6.4. Monnarilla. Tervetuloa kauden viimeiseen kotipeliin!