KaDy - Mad Max (5 - 1)

Aika: 9.3.2013 17.30
Sarja: Pudotuspelit

Lähtökohdat

Kampuksen Dynamo lähes suvereeni runkosarjan voittaja. Mad Max puolestaan ailahtelevien esitysten jälkeen runkosarjan kahdeksas. Samalla valkeakoskilaisilta puuttui muun muassa sarjassa 23 pistettä nakuttanut Jarno Mattila polvivaivan takia. KaDylta puolestaan oli poissa vain reitensä reväyttänyt Tomi Lahtinen ja kotietu puolellaan.

KaDylla oli siis iso etulyöntiasema ja samalla paineet viedä peliä, sillä Mad Max tulisi vuorenvarmasti puolustamaan omaa maaliansa raivolla ja keskittymään nopeisiin vastahyökkäyksiin.

Mikä ratkaisi?

Kuten ennakkoon kaavailtiin, maxilaiset parkkeerasivat bussinsa omalle alueelle ja poistuivat sieltä vain harppuunahyökkäyksiin tihutyöt mielessä Niila-Ville Laitisen vartioimalle maalille.

kimble.jpgDynamo pyöritti peliä heti alussa suvereenisti ja paikkoja siunaantui tiheään, vaikka Mad Max yrittikin pitää pakkaansa tiukasti kasassa. Vajaan viiden minuutin kohdalla Kimmo Tolvanen (kuvassa) pääsi ensimmäistä kertaa ulvottamaan kotiyleisöä Arash Muridiyazdin esityöstä. Vastustaja ei tästä kumminkaan hätkähtänyt vaan jatkoi puolustusvoittoisella taktiikalla ja pääsi 14. pelimuutilla Jere Blomin toimesta rankaisemaan punamustaa laumaa pallon kimpoillessa dynamolaisten puolustuksen seassa.

Dynamo osoitti kumminkin tilannetajua ja tuuttasi pallon maaliin vain vajaa minuutti tästä, tällä kertaa Jussi Kaihlajärven lapikkaan kautta. Syötön antoi ottelussa täysin pitelemättömät tehot (2+2) takonut Kimmo Tolvanen.

Tämän jälkeen maalin edessä monta kertaa tuhlaajapoikana pyörinyt Miika Hosio onnistui vihdoin, ja tauolle mentiin selvässä mutta hieman nihkeähkössä 3-1-johdossa.

Toinen puoliaika oli lähes muodollisuus maxilaisten tyytyessä osaansa, ja KaDy kuittasi lopulta itselleen ensimmäisestä puolivälieräottelusta voiton lukemin 5-1.

Erikoista

Runkosarjassa vain kolme maalia tehnyt Kimmo Tolvanen kaappasi ottelussa ratkaisijan viitan itselleen tehtailemalla kaksi maalia (toisen rankkarista) ja vielä päälle kuin kirsikkana kakun päälle kaksi maalisyöttöä. Armotonta menoa á la "Kimble" Tolvanen!