Koutsin korneri, osa III

Keskiviikko 31.8.2011 klo 16.06 - Tero Kelhälä

Jalkapallo on harrastajamäärältään kuningaslaji maailmassa. Suomalaisen jalkapallon tason nostamiseksi kannustan etenkin juniorijalkapallovalmentajia avarakatseisuuteen, sillä myös muiden lajien harjoitteet kehittävät jalkapalloilijoita. Telinevoimistelu parantaa jalkapalloilijan koordinaatiokykyä ja kehonhallintaa. Pikajuoksu- ja juoksutekniikkaharjoitteet parantavat jalkapalloilijan räjähtävyys- ja nopeusominaisuuksia. Futsal parantaa jalkapalloilijan lyhytsyöttöpelitaitoa (vrt. FC Barcelona).

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: vanhablogi

48 tuntia KaDy-leirissä - reportaasi eräästä tuplapeliviikonlopusta

Torstai 3.3.2011 klo 14.46 - Rapo Rustary

Perjantai-illasta 11.2.2011 sunnuntai-iltaan 13.2.2011: kaksi vuorokautta futsalia. Toimittaja seurasi tiiviisti Kampuksen Dynamon liigajoukkueen mukana, kun jyväskyläläisfutsalistit rehkivät kahden ottelun viikonlopun Monitoimitalolla.

Juttua tarttui matkaan perjantai-illan valmistavista harjoituksista, pelipäivän ruokailusta, otteluista, niiden kuuluttajasta ja tietenkin futsalin katsojista. Kokonaisuus piirtää dynamoväritteisen kuvan suomifutsalin innokkaista toimijoista, joilla on vielä paljon saavutettavanaan.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: vanhablogi

Ainoa mittari? Kvalitatiivis-kvantitatiivinen katsaus KaDy:n yleisömääriin

Maanantai 28.2.2011 klo 16.14 - Semipectator

Lauantaina alkavia pudotuspelejä odotellessa on paikallaan luoda katsaus runkosarjan tapahtumiin – tällä kertaa yleisömäärän näkökulmasta.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: futsal, katsojakeskiarvo, yleisömäärä, vanhablogi

Irlanti-ottelun kommentit: Pihlaja, Kytölä ja O'Neill

Keskiviikko 15.12.2010 klo 2.03 - Semipelle

Suomi kaatoi Irlannin tiistai-iltana Monnarilla tylyin lukemin 8-2 (5-0). Maaottelu oli ensimmäinen laatuaan Jyväskylässä.

Kadyfutsal.net haastatteli ottelun jälkeen Suomen päävalmentaja Jouni Pihlajaa, Irlannin manageri Derek O’Neilliä ja KaDy:n kapteeni Mikko Kytölää. Lisää kommentteja löytyy otteluraportista.

Lue lisää »

6 kommenttia . Avainsanat: futsal, maaottelu

Suomi ylivoimaiseen voittoon Monnarilla

Keskiviikko 15.12.2010 klo 0.35 - Semipelle

Suomi kaatoi tammikuun EM-karsintaan valmistavan tuplamaaottelun toisessa osassa Irlannin rujoin 8-2 -lukemin. Ensimmäinen Jyväskylässä pelattu futsalmaaottelu houkutteli Monitoimitalolle 368 henkeä.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: futsal, maaottelu

Varmaotteinen Laitinen

Perjantai 10.12.2010 klo 11.13 - Jurek Korhonen

KaDyn kurinalaista puolustuspeliä on hehkutettu paljon, mutta tolppien välissä seisova mies on jäänyt vähemmälle huomiolle. Kun liigan runkosarjasta on pelattu puolet, Niila-Ville "Nippe" Laitinen on päästänyt taakseen vain 13 maalia - 1,44 per ottelu.


 

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: KaDy, Niila-Ville Laitinen, futsal-maalivahti, Nippe

Muistojen Zagreb

Perjantai 5.11.2010 klo 19.36 - Jaakko Kinnunen


Zagreb, Kroatia. Opiskelijoiden euroopanmestaruuskisat 2010. Kampuksen Dynamo sijoittui seitsemänneksi.

Näin pärjäsi KaDy:n opiskelijasiipi kesällä Zagrebissa. Mitä muuta matkalla tapahtui? Loukkaantuneena mukana olleen pelaajan matkakertomus myyttisestä vaelluksesta.

Lue lisää »

12 kommenttia . Avainsanat: futsal, ottelu, Zagreb, opiskelija, vanhablogi

KaDy-futsalistit jalkapallokentillä II

Torstai 5.8.2010 klo 0.55 - Semipelle

Missä voin nähdä Kalle Lindgrenin kesällä?
– KaDy-futsalistit jalkapallokentillä

Suurin piirtein vuosi takaperin KaDy Futsal::.Online  julkaisi pioneerihenkisen katsauksen, jossa tarkasteltiin Kampuksen Dynamon futsalmiehistön edesottamuksia jalkapallon saralla ja eriteltiin näiden lähisukulaislajien keskinäistä suhdetta. Tämä tutkimus päivittää faktat ajan tasalle.


Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: futsal, jalkapallo

Koutsin korneri, osa II

Keskiviikko 4.8.2010 klo 20.53 - Tero Kelhälä

Koutsin korneri palaa yhdeksän kuukauden tauon jälkeen! Tällä kertaa päävalmentaja Tero Kelhälä pui opiskelijoiden EM-kisojen antia.

Lue lisää »

13 kommenttia .

Valikoima KaDy-aiheisia vitsejä

Perjantai 25.6.2010 klo 16.52

Juhannuksen kunniaksi KaDy Futsal::.Online julkistaa täyslaidallisen laadukkaita KaDy-vitsejä.

Varoitus: osa vitseistä ei aukene ilman KaDy:n henkilöstöä koskevaa vankkaa sisäpiiritietoa.

Lue lisää »

7 kommenttia . Avainsanat: vanhablogi

KaDy-luotsi Kelhälä: "Kausi päättyi kaksijakoisiin tunnelmiin"

Sunnuntai 21.2.2010 klo 13.08 - Jaakko Kinnunen

Kampuksen Dynamon ensimmäinen kausi futsal-liigassa toi juokkueelle kuudennen sijan. Cupissa taistelu päättyi kotitappioon Tervareille 18.11 neljännen kierroksen ottelussa. Ennen kauden alkua asetetut tavoitteet ylitettiin, mutta vähän jäi silti hampaan koloon. Tarjolla oli kuitenkin paikka jopa neljän joukkoon.

Lue lisää »

8 kommenttia .

REPORTAASI: Futsal maakuntakierroksella eli Suomi-Latvia, osa II

Keskiviikko 30.12.2009 klo 15.32 - Semipelle

29.12.2009, Seinäjoki

”Meillä on enää muutamia lippuja jäljellä”, paljastaa neiti Seinäjoen Citymarketin infopisteeltä, yhdestä illan futsal-maaottelun ennakkolipunmyyntipaikoista. Edellisillan ottelu Kokkolassa pelattiin loppuunmyydylle hallille, ja tuplamaaottelun toinen osa keräsi Seinäjoen urheilutalon lehtereille 420 maksanutta katsojaa todistamaan Suomen niukkaa 2-1-voittoa Latviasta.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: futsal, maajoukkue, Suomi, Latvia, Jukka Kytölä

Koutsin korneri, osa I

Torstai 3.12.2009 klo 18.45 - Tero Kelhälä

Futsal-Liiga on siirtynyt maajoukkue- ja cup-tauolle, kun ensimmäinen kolmannes sarjasta on pelattu. Niinpä minullakin on (ensimmäistä kertaa) aikaa kokeilla tätä blogi-maailmaa. Usein olen joutunut vastaamaan kysymykseen, millainen peli se futsal on. Viimeksi pari viikkoa sitten välitin ilosanomaa eräälle kaverille: "Yksinkertaisuudessaan futsalia pelataan lähes jalkapallomaisin säännöin käsipallokentällä käsipallomaaleihin. Futsal-pallo on hieman pienempi eikä niin kimmoisa kuin jalkapallo. Ottelussa pelaa yhtä aikaa 5 vs 5 pelaajaa kentällä (mukaanlukien maalivahti), ja kuten salibandyssakin vaihdosta löytyy aina tuoreita jalkoja... Ei, ei futsalissa ole laitoja niin kuin salibandyssa.”

Lue lisää »

6 kommenttia .

Kissa pöydälle: Keski-Suomen piirin Futsal-Kakkonen on pettymys

Torstai 22.10.2009 klo 22.09 - Kampuksen Dynamo

Yhdessä kohti parempaa futsalia

Kahden viime kauden päätteeksi sarjan kärkiseurat ovat vedonneet piiriin heikkotasoisen ja kehnosti järjestetyn Futsal-Kakkosen kehittämiseksi. Täksi kaudeksi esitettiin kompromissiehdotuksena seuraavia muutoksia, jotka seitsemän kauden 2008–2009 parhaiten menestynyttä joukkuetta allekirjoittivat.

Lue lisää »

24 kommenttia . Avainsanat: vanhablogi

Kausiennakko: Dynamo uusien haasteiden edessä

Maanantai 19.10.2009 klo 22.44 - Jaakko Kinnunen

Kampuksen Dynamo on viimeistä silausta vaille valmiina historialliseen liigadebyyttiin. Kokoonpano alkaa olla kasassa, ja joukkue on päässyt harjoittelemaan hyvin ja lähes terveenä. Muutamalla pelaajalla on jo valmiiksi kokemusta...

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: kausiennakko, KaDy, Futsal-Liiga

Isoveljen varjossa

Lauantai 15.8.2009 klo 13.33 - Jaakko Kinnunen

Jalkapallokausi alkaa jälleen kaartua loppusuoralle, ja sisäpelikengät pitäisi kaivaa esiin jostain kaapin kätköistä. Samalla tietysti suunnitellaan pieniä lomareissuja tyttöystävien kanssa raskaan kauden päätteeksi, futsalia ehtii pelata kyllä myöhemminkin syksyllä. Usein myös jalkapallojoukkueen valmentajalta pitää neuvotella lupa ”talvihöntsiä” varten, ellei sopimuksessa sitä erikseen jo kielletä. Nämä tapahtumat ovat varmasti tuttuja monelle futsalia harrastavalle jalkapalloilijalle.

Lue lisää »

5 kommenttia .

KaDy-futsalistit jalkapallokentillä

Perjantai 17.7.2009 - Semipelle

Missä voin nähdä Kalle Lindgrenin kesällä? – KaDy-futsalistit jalkapallokentillä

Tämän katsauksen tarkoitus on informoida blogin uskollisia lukijoita Kampuksen Dynamon futsal-pelaajien jalkapalloseuroista. Lopussa eritellään futsalin ja jalkapallon välistä suhdetta.

Lue lisää »

13 kommenttia . Avainsanat: futsal, jalkapallo, analyysi

Kelhälä rääkkää Dynamoa liigakuntoon

Lauantai 27.6.2009 klo 18.47 - Jaakko Kinnunen

Kampuksen Dynamo valmistautuu seuran ensimmäiseen pääsarjakauteen. Joukkueen ja valmennusjohdon sisällä on aistittavissa oikeanlainen jännitys, ja jo kesän harjoituksissa mennään edelliseen vuoteen verrattuna tiukemmalla tahdilla.

Lue lisää »

15 kommenttia .

Kadylaisten kutsumanimet paradigmoittain

Sunnuntai 21.6.2009 klo 21.47 - Oxy Moron

"Kastaminen" KaDy-rosteriin noudattaa melko strukturoitua logiikkaa, jota voidaan valottaa esimerkiksi yksinkertaisen typologisen luokittelun avulla. Alla on esitetty ne paradigmat, joiden mukaan kutsumanimet Dynamossa jäsentyvät. Huomaa, että yksittäinen kadylainen voi esiintyä monessa paradigmassa, ts. yhdellä henkilöllä voi olla monta nimeä. Mukaan on otettu...

Lue lisää »

9 kommenttia .

Oodi spekulaatiokahvion kaunottarille

Sunnuntai 21.6.2009 - Yhtä hymyä

Oodi spekulaatikahvion kaunottarille

Minulla on jano
matka kahvioon on jana
päätepisteenä kaunis hymy
raja
symboloi taivasta
tähän haluaisin jäädä
mutta emme ole kaksin...

 

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: spekulaatiokahvio, hymy, kaunotar, vanhablogi

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »