Futsalin MM-kisat: TOP 3 alkulohko-ottelut!

Lauantai 10.11.2012 klo 14.11

Futsalin MM-kisojen alkulohkot on saatu kairattua läpi. Jatkoon menijät olivat aika odotettuja, joskin yksittäisiä yllättäviä tuloksia kisoissa toki nähtiin. Esimerkiksi Costa Rica nousi 2-0 –tappioasemasta uskomattomaan 3-6–voittoon Paraguayta vastaan. Tai mitäpä sanotte Salomonsaarten ensimmäisestä MM-kisavoitosta? Kurukurun veskari – nimeltään Talo - upotti omasta päästä voittomaalin Guatemalan pitseihin – ja hautasi samalla keskiamerikkalaisten jatkohaaveet. Adiós, Los Chipanes!

Tässä kuitenkin otsikon lupaamat...

...Top 3 alkulohko-ottelut!

1. Portugali – Japani 5-5:

Japsit osoittivat upeaa venymiskykyä Portugalin taitureita vastaan, ja varmistivat käytännössä jatkopaikkansa tällä tasapelillä. Seuraa myös Portugalin Cardinalin (#7) futsalille ominaista jalkapohjan käyttöä.

2. Ukraina – Paraguay 3-3:

Kisojen avausottelu tarjosi Draamaa isolla D:llä. Paraguayn E. Ayala kampesi joukkueensa kolmesti johtoasemaan – vain ottaakseen 3-2–tilanteessa hölmön punaisen kortin. No, Ukrainan konehan jauhoi lopulta tasoituksen yv:llä 50 sekuntia ennen summeria.

3. Kuwait – Egypti 4-3:

Tästä matsista ei tapahtumia puuttunut. Kuwait tarvitsi vähintään viiden maalin voiton päästääkseen varmasti jatkoon, ja alkoikin pyörittää ylivoimaa heti ottelun alusta. Tauon 4-1–johto suli kuitenkin toisen jakson lopulla Egyptin kahteen näyttävästi rakenneltuun maaliin. Tempoa, taitoa, tunnetta ja taklauksia: niistä oli näiden MM-kisojen todennäköisesti pitkäkestoisin ottelu tehty. Kuwait ei ollut kisojen huonoin joukkue, vaikka putosikin jatkosta.

Tästä on hyvä ponnistaa pudotuspeleihin, joista ennakointia on luvassa ihan pian erillisessä blogitekstissä. Neljännesvälieräpareja voi sitä odotellessa tutkailla täältä.